plant van de maand september-oktober

royal green zamioculcas


 De Zamioculca Emerald Palm
Woonplant van September
Ook zonder groene vingers kun je pronken met deze bijzondere kamerplant. De Emerald Palm heeft diep donkergroen blad dat prachtig glanst. 
Het is een plant die snel tevreden is en niet op een slokje water meer of minder kijkt. royal green zamioculcas
 
 
 
 
Moderne of klassieke omgeving
 
 
Zamioculcas Emerald Palm past zich moeiteloos aan naar een moderne of klassieke omgeving en is een absolute aanrader ieder interieur type. Daarnaast is de luchtzuiverende werking een sterke eigenschap van de Zamioculcas Emerald palm.
 
 
 
              royal green zamioculcas
 
 
 
 
 
royal green zamioculcas
 
 
               
 
Blikvanger
 
Voor het sfeervolle groen in je badkamer, als blikvanger op de grond van je woonkamer of gewoon op tafel. De Emerald Palm is een makkelijke, dankbare kamerplant die elke omgeving iets extra's geeft.
 
 
 
royal green zamioculcas
 
 
 
 
    Rhipsalis
  woonplant van Oktober

De Rhipsalis is een plant die gemakkelijk te verzorgen is. De plant houdt niet van volle zon, wel van licht, maar kan ook op een wat donkerder plek in de woonkamer staan. Geef de plant één à twee keer in de week een beetje water. Laat de grond tussen twee gietbeurten door licht opdrogen. Het is beter een keer watergeven over te slaan dan te veel water geven. Geef de plant één keer in de maand een beetje mest.

                                  
 
 
 
 
 
 

 

 

 

                  
 
 
Om twee redenen is de rhipsalis een bijzondere plant. Rhipsalis verlaagt stress en heeft als bijnaam de 'cactus van de oerwouden' omdat hij op boomstammen of onder de toppen van de bomen van het oerwoud groeit... maar geen stekels heeft. Wat wil je nog meer? Een vetplant die er trendy en hip uitziet en die een - wetenschappelijk bewezen - kalmerende werking heeft! Zet een rijtje rhipsalissen in je (werk)kamer en kijk eens hoe ontspannen je wordt.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

             

1 opmerking:

Carolien zei

Hoi Ingrid, bedankt voor je lieve bericht. Ik bericht niet iedereen terug (zijn er zoveel, en dat is zoooo fijn), maar jouw reactie viel me extra op vanwege jouw eigen ervaring. Fijn dat je alles achter de rug hebt. En mooi dat je je toekomst zo'n draai hebt gegeven!
Fijn weekend,
Carolien