De Cactus

Kamerplant van de maand juni: De Cactus


Altijd al een stoere levensgezel gezocht die tegen een stootje kan? Die z’n mannetje staat? Een rots in de branding, ongeacht de omstandigheden? De Woonplant van de maand juni biedt het je gegarandeerd. De Cactus oogt misschien wat moeilijk benaderbaar, maar is het ijs gebroken, dan staat hij onvoorwaardelijk voor je klaar.
06 Cactus3 272

Cactus: sterke jongen garandeert jarenlange trouw
De Cactus is een echte overlevingskunstenaar. Het zijn zogenaamde succulenten: planten die de eigenschap beheersen om grote hoeveelheden water op te nemen in hun plantenlichaam en wortels en die daar ook op te slaan. Op deze manier kunnen ze extreem lange perioden zonder water doorstaan. Ook de doornen hebben wat dat betreft een functie: ze kunnen dauw absorberen en zo zorgen voor extra vocht.






Sterke jongen


De meeste Cactussen komen oorspronkelijk uit Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Ze komen daar voor in woestijnen en steppen, maar ook op hooggelegen berghellingen, in oerwouden en zelfs tropische regenwouden. Hij is hoe dan ook een meester in het zich aanpassen aan de levensomstandigheden waarmee hij wordt geconfronteerd. De temperatuurverschillen in sommige gebieden waar hij voorkomt, kunnen wel oplopen tot 50 graden (dag-nacht) en zelfs 100 graden (zomer-winter). Sterke jongen die daar tegen kan. De Cactus kan het.

06 Cactus5 272Jarenlange trouw

De Cactus staat dus als geen ander zijn mannetje. En met alle liefde van de wereld is hij ook jouw steun en toeverlaat. Het enige dat hij in ruil daarvoor vraagt, is dat je hem met beleid water geeft. In de zogenaamde rustperiode (november-maart) helemaal geen, of zeer weinig water. Vanaf maart benevelen met een plantenspuit en in de zomerperiode of wanneer er bloemknoppen verschijnen, langzaam wat meer water geven. Bij twijfel geldt: geen water geven. Anders dreigt namelijk rottingsgevaar van de wortels, en daar is de Cactus zeer gevoelig voor. Jarenlange trouw zal je beloning zijn.


Bron: www.woonplantvandemaand.nl
Decoratief cactus in steen

Verschillende soorten en kleuren ter inspiratie

















 
 
 
Je kunt er ook een kleuren schema van maken, die je voor je interieur wil gebruiken.






Geen opmerkingen: