Dippen

De nieuwste ‘do-it-yourself’ trend: dipping!


Gezien op Tv bij Eigen Huis en Tuin

Houd je van kleur en creativiteit? Dan heb je vast al van dipping gehoord! Dipping is namelijk dé trend van het moment. Het woord zegt het al: het draait allemaal om objecten waarvan het lijkt alsof ze in de verf zijn gedipt. Het leuke is dat je dit bij veel verschillende voorwerpen terugziet én dat je het heel gemakkelijk zelf kan doen!
 


Eigenlijk kan je niet om deze trend heen: dipping. Zowel in (haar)mode als interieurstyling zie je deze trend steeds vaker terugkeren. Het verven van de haarpunten in een opvallende kleur, de onderkant van een jurk die een andere kleur heeft of de poten van een tafeltje die in een felle kleur zijn geverfd: het is helemaal hot! Het idee erachter is eigenlijk heel simpel: een voorwerp waarvan het lijkt alsof het voor een deel in een verfpot heeft gehangen, kan een frisse en vrolijke uitstraling geven. Je ziet dit al veel terug in de winkels, maar je kan het natuurlijk ook helemaal zelf!
       Met slechts een kwast, een pot verf en wat afplaktape kan iedereen aan de slag. Verf een deel van een voorwerp in een bepaalde kleur en creëer zo een uniek object. Zoals Quinty al in de Straat van de Week in Valkenburg liet zien, is het heel leuk om saaie en oude spulletjes opnieuw een frisse look te geven. Struin door je woonkamer of kijk eens in je keukenkastjes. Verf de onderkant van een lelijke witte vaas in een vrolijke kleur – die natuurlijk kan worden afgestemd op je interieur – of maak van dat saaie mandje met een paar likjes verf een hippe opbergmand. Het is natuurlijk helemaal leuk als je met een groepje vriendinnen, buren of kinderen aan de slag gaat       Ook in VT-Wonen leuke voorbeelden gezien


Twist
 
 
 
 
Leuk he, deze kandelaars nu snel naar de
kringloop winkel en een paar koperen kandelaars zoeken.
 
 
 
 
 
Ik ga het zeker proberen.
 
 
 
Veel Succes 
 

3 opmerkingen:

Rozen van Papier zei

Grappig zeg die voorwerpen en meubeltjes dippen. Van het haar had ik het al eens gezien:

Groetjes Janny

Janny zei

Ik weet weer wie je bent hoor!

gr. Janny

Elly's kleine idylle zei

Ja ik heb het ook al eens gezien en inderdaad helemaal de trend van nu...
Leuke post en ik wist niet dat ze dit dippen noemen.Weer wat geleerd.
Nog een fijne dag.ELLY