KLEUR


 

 
 
Kleuren bepalen de sfeer en de ruimtebeleving in je huis. Het uitzoeken van de juiste kleuren is een hele klus en wordt vaak gezien als een lastige opgave. Toch kan iedereen met een beetje durf en kennis zelf een prima kleurenschema maken voor het huis.Lekker vrolijke kleurencombinatie!


 
 Lekker vrolijke kleurencombinatie
 
 
 
 
 
 


           Inspiratie met prachtige foto bijzondere kleuren.
 

 

Waar te beginnen?

Zoals gezegd kan het ‘inkleuren’ van uw huis een grote klus zijn. Het is dan ook aan te raden om eerst aan de slag te gaan met de grootste en meest opvallende ruimte, en van daaruit verder te gaan met de aangrenzende kamers. Hierdoor werkt u systematisch en bepaalt u eerst de kleuren in de belangrijkste ruimten. Kies eerst de kleur voor de wanden en daarna de kleuren voor het plafond, de plinten, deuren. Bepaal het kleurenschema aan de hand van de sfeer en de functie van elke kamer.

 

Warm en koude kleuren

Kleuren zijn in te delen in warme en koele kleuren. Aan de ene kant zijn er de warme kleuren zoals rood, oranje en geel en aan de andere kant staan de koelere kleuren zoals blauw, groen en violet. De warme kleuren stimuleren tot activiteit en de koele kleuren werken juist rustgevend en kalmerend.               

               Warm Geel - Oranje

           

 

Aan de hand van de functie van de ruimte kun je kiezen voor warme of koele kleuren. De koele kleuren zijn geschikt meer geschikt voor zonnige kamers op het zuiden, terwijl de warme kleuren het beste kunnen worden toegepast in kamers waar geen direct zonlicht binnenvalt.


Eetkamerstoelen Bristol - 4-delige set verschillende kleuren

               

                                   Koude kleuren Blauw - Groen

                Rustige kleuren Grijs en wit

               
Ruimtebeleving

Kleur kan worden gebruikt om een ruimte visueel te vergroten of te verkleinen. Wil je een ruimte groter laten lijken, gebruik dan lichte, bij elkaar passende kleuren. Verschillende lichte tinten van een kleurfamilie zorgen voor een ruimtelijk effect. De kamer lijkt hoger als je verticale strepen aanbrengt op de wanden. Breng je een horizontale verdeling aan op de wand dan lijkt de kamer lager en langer.

             
 
Eijffinger


           
Is het plafond laag, verf het dan in een lichtere tint dan de wanden. Is het plafond hoog, verf het dan twee tinten donkerder dan de wanden. Hebben de wanden een kleur, maak het plafond dan niet helder wit, maar meng een beetje van deze kleur door het wit, hierdoor ontstaat een warmere sfeer in de kamer.


                     


                   Kleur in je Interieur

      

 

 

Geen opmerkingen: